Näytä uutiset aiheen mukaan
Näytä uutiset vuoden mukaan
Näytä kaikki uutiset

Näytä kaikki uutiset

18.9.2015 14.00

Rinnakkaislääkkeet tuovat jo 100 miljardin euron säästöt EU:ssa

IMS Healthin laskelmien mukaan rinnakkaislääkkeet toivat vuonna 2014 EU:ssa noin 100 miljardin euron säästöt. Rinnakkaislääkkeiden tulo markkinoille on laskenut patenttisuojasta vapautuneiden lääkkeiden hintoja keskimäärin 61 %. Laskelmassa on verrattu lääkkeiden nykyisiä hintoja hintoihin vuotta ennen patenttisuojan päättymistä.

IMS:n raportissa esitellään keinoja, joilla rinnakkaislääkkeiden tuoma säästöpotentiaali pystytään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti. Jatkossa ratkaisevaa on erityisesti se miten pystytään lisäämään biosimilaarien käyttöä. IMS Health on maailman johtava lääke- ja terveydenhoitoalan markkinatiedon tuottaja ja analysoija.

IMS Healthin raportti ”The Role of Generic Medicinesin Sustaining Healthcare Systems: A European Perspective”