Näytä uutiset aiheen mukaan
Näytä uutiset vuoden mukaan
Näytä kaikki uutiset

Näytä kaikki uutiset

31.5.2016 11.00

Rinnakkaislääkeyritysten yhteistyö terveydenhuollon kanssa avoimeksi

Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsenyritykset ryhtyvät ensi vuoden alusta keräämään tietoja terveydenhuoltoalan ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Tietoja kerätään esimerkiksi koulutusten ja tehdasvierailujen järjestämisestä sekä konsultointipalkkioista. Tiedot yhteistyöstä julkistetaan ensimmäisen kerran kesäkuussa 2018 ja sen jälkeen aina vuosittain. Yksittäisen henkilön saaman palkkion julkistaminen vaatii asianomaisen henkilön ennakkosuostumuksen.

Rinnakkaislääketeollisuus ry:n eettiset ohjeet edistävät avoimuutta, luottamusta ja vastuullista toimintaa lääkeyhtiöiden ja terveydenhuoltoyhteisön - terveydenhuollon ammattilaisten, terveydenhuollon organisaatioiden ja potilasjärjestöjen - välillä. Eettiset ohjeet pohjautuvat Euroopan rinnakkaislääke- ja biosimilaariyrityksiä edustavan Medicines for Europen (ent. EGA) eettisiin ohjeisiin. Ohjeissa on yleisten linjausten ohella myös yksityiskohtaisia sääntöjä. Esimerkiksi yrityksen rahoittamat tai järjestämät välipysähdykset ja matkan pidennykset ovat kiellettyjä konferenssimatkoilla, eikä koulutusta saa järjestää lomakeskuksessa tai ylellisessä hotellissa.

Eettiset ohjeet ja tietojen julkistaminen koskevat kaikkia Medicines for Europen jäsenyrityksiä. Suomessa Lääketeollisuus ry:n jäsenyritykset julkistavat vastaavia yhteystyötietoja ensimmäisen kerran jo tänä vuonna.

Rinnakkaislääketeollisuuden eettinen ohjeisto toiminnalle terveydenhuoltoyhteisön kanssa